Mooi Helder Coaching

Lichamelijke, Mentale en Spirituele ondersteuning en coaching

Op persoonlijk en zakelijk vlak

DE BEHOEFTEN VAN DE GEEST

Psychologische coaching richt zich op de positieve aspecten van het menselijk bestaan, net als positieve counseling; die richt zich niet op de negatieve, irrationele en pathologische aspecten van het leven. Mentale coaching is specifiek en doelgericht. Net als sportcoaching concentreert psychologische coaching zich op individuele- of groepsgerelateerde vaardigheden die kunnen worden gebruikt op nieuwe en verschillende manieren om de prestaties te verbeteren, zich beter te voelen over het zelf, soepele overgangen van het leven te verzekeren, uitdagingen aan te gaan, doelen te bereiken, succesvoller te worden en de algehele kwaliteit van iemands persoonlijk en professioneel leven verbeteren.

Wanneer wordt het gebruikt?

Er zijn verschillende soorten coachingsmogelijkheden, zoals executive coaching, gezondheidscoaching en personal life coaching. Coaching wordt gebruikt in scholen, zakelijke organisaties, voor prestaties en individuele counselingprogramma's. Een wellnessprogramma- traject (zoals mentale drive bij afvallen en gewichtsbeheersing ) kan bijvoorbeeld op individuele en groepsgewijze manier worden aangeboden en voorzien in de vaardigheden en motivatie die je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren en doelen stellen om een gezondere levensstijl te behouden.

Coaching maakt gebruik van positieve hulpbronnen, zoals hoop, veerkracht en optimisme, die allemaal de tevredenheid, prestaties en toewijding op de werkplek verbeteren. Door coaching wordt het behalen van doelen makkelijker en overzichtelijker.

De theorie achter coaching is eenvoudig: door te focussen op je sterke punten kun je je actief uitdrukken en dit zal leiden tot meer authenticiteit, motivatie en hogere prestatie en succes.


Ik let hierbij op vijf sleutelfactoren die de effectiviteit van onze positieve coachingrelatie bepalen. Waaronder:

1) Vertrouwen opbouwen en behouden

2) Het begrip en het vermogen van mij als coach om de emotionele reacties en problemen met empathie van jou als cliënt te beheren

3) Tweerichtingscommunicatie

4) Het vermogen van mij als coach om het leren en ontwikkelen van cliënten te vergemakkelijken en te helpen om hun doelen te bereiken

5) Duidelijke afspraken en een transparant proces