Mooi Helder Coaching

Lichamelijke, Mentale en Spirituele ondersteuning en coaching

Een rustig zinvol leven ontdekken, met de natuur en creativiteit als inspiratiebron.

Individueel en in groepsverband

Soulretrieval


Soulretrieval (het ophalen van verloren zielendelen) is een bijzonder krachtige tak van het sjamanisme, en een traditie in inheemse culturen over de hele wereld, die teruggaat tot het begin van de mensheid.

Het is een krachtig, wonderlijk middel om te genezen... dat werkt.


Het concept van het ophalen van de ziel is dat we allemaal tijdens ons leven ooit trauma ervaren, en als we dat doen, kan een deel van ons wezen of onze ziel vluchten, of zich verbergen in een poging om zichzelf te beschermen. We noemen dit 'zielenverlies'. Het trauma kan duidelijk zijn (een verwonding, aanranding, oorlog, ongeval, de dood van een geliefde, echtscheiding, fysiek of emotioneel misbruik) of het kan bestaan in een meer subtiele sfeer.

Soms kan trauma zelfs teruggaan tot de baarmoeder of de kindertijd en kan het voortkomen uit het niet goed voldoen aan onze behoeften. Depressie, disfunctionele relaties, een gevoel van scheiding, een onvermogen om vooruit te komen, jezelf niet thuis voelen op deze wereld, of je niet compleet voelen zonder specifieke reden, kunnen allemaal kenmerken zijn van zielsverlies.


Steeds weer beleven mensen die het gevoel hebben vast te zitten in het praten over hun problemen, enorme doorbraken in hun helende reizen na het ophalen van hun zielendelen. De kwantumfysica spreekt over het principe van behoud van energie: dat er niets wordt gemaakt of vernietigd, en dat alles gewoon een andere vorm aanneemt. De afgesplitste stukjes 'kracht' of 'ziel' verdwijnen niet, maar nemen tussentijds een nieuwe energetische vorm aan, altijd klaar om terug te keren naar zijn intacte staat.


In de westerse wereld hebben we niet veel gevoel meer voor ceremonie of ritueel buiten geboorte, dood en huwelijk; soul retrieval is een ceremoniële uitnodiging om dieper in het terrein van ons eigen leven te stappen en, uiteindelijk, de kracht en schoonheid ervan te verkennen en om onze wonden te helen.

Dit is gaat niet over sprookjes en het is ook geen hekserij, voodoo of magie; de cliënt moet zelf de volledige verantwoordelijkheid nemen om actief deel te nemen aan zijn of haar eigen genezingsproces.

Als de moedige reis, want ik noem het, een reis van krijgers, je roept dan kom je in een intensief maar enorm waardvol helend proces terecht.

Het is vaak een keerpunt in het leven: want wanneer een stuk zielessentie terug wordt geven, dan brengen we een stuk levenskracht terug, en dat zielendeel moet dan met veel zorg en veiligheid worden vastgehouden.

Een voorbeeld van een cliënte, die al jarenlang worstelde met depressie en angst voordat ze bij mij in de praktijk kwam zei: "Voordat ik het ophalen van de ziel ervoer, had ik niet geëxperimenteerd met enige zelfzorg buiten de traditionele westerse psychiatrische benadering van de mentale en spirituele Gezondheid. Ik had allerlei diagnoses en labels gekregen. Met dit werk begon ik aan te pakken wat echt aandacht en genezing nodig had - trauma's uit mijn verleden waarvan ik dacht dat ze me niet (meer) beïnvloedden omdat ik te jong was, of te sterk, of die ik dacht volledig te hebben verwerkt."

Tijdens haar soul retrieval kwamen meerdere leeftijden naar voren: de kwetsbare, onschuldige, pure peuter en de puber, zo vol visie, hoop en dromen om later een groot schilderes te worden. Ze deelde tijdens de sessies dat ze al jong door haar ouders in de steek werd gelaten en werd afgewezen werd door het pleeggezin die haar opvoedde. Zowel de peuter van 3 jaar en de puber van 15 mochten helen en speelden een grote rol bij het terugkeren van de zielendelen.

Trauma kan vaak familiaal, intergenerationeel zijn, collectief, of zelfs in vorige levens zijn ontstaan. Verbinding maken met de informatie en wijsheid van iemands volledige geschiedenis kan het begin van genezing zijn.

Soul retrieval ziet er voor elk individu anders uit. Een paar dingen zijn echter altijd hetzelfde: we zoeken naar zielsdelen die klaar zijn om geheeld te worden, en we gaan zo ver mogelijk terug in de tijd. Soms verschijnen er meerdere leeftijden, voorouders of levens, en soms slechts één.

De integratie van zielsdelen kan tijd kosten. Een volledig traject, waarbij je na heling ook je mooiste toekomstvisie neer gaat zetten in de werkelijkheid duurt ongeveer 9 maanden. Elke maand 1 sessie van een uur of anderhalf uur met oefeningen voor thuis.

Als je meer wilt weten of een soulretrieval healing, of als je deze aan wil gaan en de healing wil ontvangen stuur mij dan gerust een bericht of meld je aan voor een intakegesprek.

Ik beoefen de begeleiding van deze vorm van healing inmiddels als meer als 10 jaar. Het ophalen van de ziel (en alle sjamanistische genezing) vereist uitgebreide training en vaardigheid.

Voel je welkom om met mij contact op te nemen!/contact

Hartegroeten

Odette